masaj_lice

ПОЧИСТВАНЕ на лице с ултразвук, МАСАЖ + ХИДРАТИРАЩА ТЕРАПИЯ за лице, шия и деколте с  високо съдържание на ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА – 29 лв.

Комбинацията от супер нискомолекулна и високомолекулна хиалуронова киселина, позволява нейното проникване в по-дълбоките слоеве на кожата. Хиалуроновата киселина е биоактивна съставка, която може да се намери в епителните и съединителната тъкани на човешкото тяло.

Как действа?
Хиалуроновата киселина образува на повърхността на кожата непрекъснат филм, който запазва естествената влага, без да нарушава газовата обмяна с околната среда. Напълно съвместима е с кожата, не предизвиква алергични реакции и раздразнения. Чистата хиалуронова киселина е с интензивен хидратиращ ефект и двойно действие: възстановява водните резерви на кожата и намалява трансепидермалната загуба на вода; подобрява еластичността на кожата, подпомага изглаждането на фините линии и бръчки, стяга и повдига овала на лицето.

Хиалуроновата киселина е рядък вид вещество, чиито молекули са едни и същи за всички живи организми – и хора, и микроби. Тя e полизахарид от групата на глюкозаминогликаните. Има много функции в организма като например поддържането на нормалната хидратация на епидермиса и по-дълбоките слоеве на кожата. Една молекула хиалуронова киселина свързва хиляда молекули вода. Това е вид биологичен “цимент”, който свързва колагена и неговия предшественик – еластина в кожата.

В козметиката хиалуронова киселина и нейната натриева сол (натриев хиалуронат) се използват като интензивен повърхностен и дълбок овлажнител. Чистата хиалуронова киселина помага в борбата с признаците на стареене на кожата. Както и при всички други процеси в човешкото тяло, съдържанието на хиалуронова киселина в тъканите се регулира от хормоните. От голямо значение е наличието на някои витамини и минерали като магнезий, желязо, цинк и аскорбинова киселина. С липса или излишък на тези вещества формирането на хиалуронова киселина намалява или влошава “качеството” й. С възрастта съдържанието на хиалуронова киселина намалява най-бързо и кожата губи своята еластичност.