КЛАСИЧЕСКИ (ШВЕДСКИ) МАСАЖИ

Всяко човешко същество е уникално, затова е необходим индивидуален подход, много внимание и търпение. Здравият човек е отражение на космическата хармония.

Всеки има убеждения и различен мироглед, но разделянето на класическата и алтернативната медицина е неправилно, тъй като и двете имат една и съща цел – здравето на човека.
За всички които се стремят да поддържат умствената си дейност, да преодоляват стреса и умората, да водят пълноценен и активен живот, да гледат философки на нещата и да и да не забравят за великата идея за единството на Човека с Природата! Стремежът към самоосъвършенстване и хармония, природосъобразен начин на живот, поддържане на гъвкавостта независмо от възраста, на подвижността на ставите и сухожилията, както и познаване на техники на дихателна гимнастика, усилват умствената и физическата дейност. Умението да ръководиш тялото и волята си способства за постигане на хармония между „тяло” и „дух”. А човек овладял хармонията, има повишени защитни сили на организма, психически и физически е здрав и не се нуждае от никакви лекарствени средства. Накратко казано  – не боледува, за всичко това е необходимо силна воля и постоянство, а наградата е:

Отнасяш ли се добре с тялото си, то не те предава – болка няма!

Масажът влияе на системи и органи човешкото тяло, по един или друг начин.Той предизвиква промени в организма, засилват се функциите на дишането, обмяната на веществата, кръвообръщението, успокоява нервната система, създава чувство за лекота, бодрост, добро самочувствие и хармония.
Всяка една болест представлява дебалансиране, смущение в имунната система и отслябване на енергията чак до ниво клетка. В такъв случей, ако се възстанови енергията на клетката, се възвръща жизнеността на тъканите и органите се подобрява и болестта се преодолява. Затова  масажа има за цел да открие и отстрани енергиините блокажи изразени като болкови синдром. По време на масажа терапевта и клиента са като скачени съдове за преливане на енергия, като целта най – точния подбор на съответна процедура и похвати.

 Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж възстановява нормалната циркулация на кръвта   и лимфата, спомага за отстраняване на мастните депа, като се подпомага изхвърлянето на излишните течности и токсини. Това става с помощта на различни терапевтични техники и средства – вакуум, ролери, антицелулитен масаж с мед, мануален масаж. Специфичните техники се прилагат според необходимостта и вида целулит.

Защо да направим масаж на краката

Освен доказаните ползи за физическото здраве, масажът е известен и с благотворното си въздействие върху емоционалното състояние. Един обикновен масаж може да ви помогне да се справите със стреса на работа, да се отпуснете в къщи или да повдигнете настроението си по всяко време на деня. Основните ползи от масажа са, че подобрява циркулацията на кръвта, намалява стреса и тревожността, облекчава симптомите на депресията, намалява отичането при навяхване и подпомага заздравяването, подобрява мобилността. Не ви е нужен обаче скъп масаж на цялото тяло, за да получите всички тези “благини”. Един бърз масаж на ходилата може да повиши енергията ви и да ви направи по-продуктивна.